top of page

MUZIEK

Dixieland, jazz, klassiek, zigeunermuziek, tango's: Willem Wolthuis maakt met zijn  orkesten alle soorten muziek.

Willem Wolthuis Les Bohemes
Les Bohèmes
 

Reis met Les Bohèmes mee door een wereld van zigeunermuziek, Balkan, jazz en salonmuziek.In de concertzaal, op uw feest of aan tafel: altijd een feestje. Bij Les Bohèmes werkt Willem samen met pianist (en schoonzoon) Eric Bergsma. Eventueel uit te breiden met zangeres (en dochter) Femke Wolthuis. 

Zie ook de website van Les Bohemes

"Een waar feestje!" Wim Krijthe

Swing du Nord.jpg
Swing du Nord
 

Swing du Nord speelt swingmuziek uit de jaren 40 en 50 die doet denken aan het beroemde kwintet van Django Reinhardt en Stephane Grappelli, de hotclub de France. Met de bezetting van viool, klarinet, gitaar en bas en de voorliefde voor de Oosteuropese zigeunermuziek is het niet gek dat het kwintet zich ook uitstapjes naar die stijlen veroorloofd. Kortom een mix van opzwepende hotclubjazz, melancholische zigeunermelodieën en vurige czsardassen maken een optreden van Swing du Nord een beleving. 

Willem Wolthuis - viool, Wim de Bos - klarinet/tàrogàto, Don Hofstee - sologitaar/viool, Wim Sleeboom - slaggitaar/zang, Hans Lass - contrabas. Website van Swing du Nord

 

 

Society Jazz Band
De Society Jazz Band
 

De Society Jazz Band is een soepel swingend zestal van doorgewinterde jazz muzikanten. Door de spannende arrangementen van muzikaal leider Willem Wolthuis is het orkest inmiddels wereldvermaard in het Noorden en ver daarbuiten. Ook in Duitsland is de band succesvol. Naast het geven van concerten is de Society Jazz Band ook in te huren als orkest bij evenementen. Houd de laatste zondag in de maand in de gaten, dan spelen ze vaak in De Twee Provinciën in Haren. In dit orkest Willem Wolthuis niet op de viool maar op de trombone!

Bezetting: Willem Wolthuis - trombone/viool, Ger Ekelmans - trompet/bügel, Wim de Bos - klarinet/tàrogàto, Wim Sleeboom - slaggitaar/zang, Hans Lass - contrabas, Nico Robat - drums. Website van de Society Jazz Band

bottom of page